Wat doet Ger?

Doen, handelen, de ervaring: In het dagelijkse leven heb je contact met veel verschillende mensen. Het kan zijn dat er een terugkerend patroon in je gedrag is waar je niet tevreden over bent. Over je eigen gedrag of die van je medewerkers. Om dit scherp te krijgen kan ik je vragen gaan stellen en we kunnen ook deze ervaring omzetten in een oefen situatie. We spelen het dan even na of we doen een game waar precies dit gedrag naar voren komt. We gaan er even mee spelen om ervaren wat er gebeurt.

Terugblik op het handelen: Als trainer zal ik de uitkomst van het de oefensessie gebruiken om helder te krijgen welke omstandigheden intern/extern een rol hebben gespeeld bij deze ervaring. Waardoor gaat het zoals het is gegaan en wat zou willen veranderen. In een coach/intervisie traject is de terugblik op het handelen juist het startpunt van een sessie.

Bewustwording van aspecten in je gedrag die niet helpend zijn. Tijdens een supervisie traject ga je hier uitgebreid mee aan de slag door zorgvuldig te reflecteren, te vertragen. Zo komen nieuwe inzichten ‘van binnenuit’. Tijdens een training, waarin we minder tijd hebben, kan ik de bewustwording uitleggen en hanteerbaar maken door middel van een theorie dit kan je de training kan je gelijk gaan uitproberen in een oefengesprek.

Alternatieven ontwikkelen voor een nieuwe aanpak en daar uit kiezen: Als coach vraag ik je om aan het eind van een sessie na te denken tijdens wat je nu anders gaat aanpakken en hoe je dit gaat doen. Tijdens supervisie kom je zelf tot een passende oplossing. Tijdens een training heb je actief veel geoefend en feedback gekregen. Een rijke keuze aan alternatieven ontvangen. Jij kiest wat je gaat inzetten.

Uitproberen, in een nieuwe situatie: Tijdens een oefengesprek kan je voortdurend nieuw gedrag uitproberen op mij als trainingsacteur. Tijdens een coach, supervisie intervisie traject ga jijzelf gaat aan de slag met het experiment. Tijdens de volgende sessie hoor ik graag hoe het is gegaan.